Vad vill du läsa mer om i Close-Up Magazine?

Black Metal
Progressive Metal
Death Metal

Se resultat


Artikelregister
Nyhetsregister
Artiklar
Recensioner
Korsord
Topp 40: 1991-2018
Kulturtips!

Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som vi på gillar. Exempelvis Filter, Ordfront, Vagabond och Sonic.
i samarbete med tidningsbutiken.se
2008-08-05
Tungt doomsnack med Trouble
Trouble var med om att skapa doom metal. I samband med comebackalbumet "Simple mind condition" har Close-Ups Gustaf Höök snackat doom metal med gitarristen Bruce Franklin.
­- Vi och Pentagram och var väl först. Jag kände faktiskt inte till Pentagram förrän 1984, då vi gjorde vår första turné och spelade ihop i Baltimore. Och så får man inte glömma Witchfinder General. Jag vet faktiskt inte när termen doom metal dök upp. Den var inte vårt påhitt i alla fall. Men jag minns ett gäng trogna fans i Houston som kallade sig "the doom society".
Har du hållit koll på doomband som dykt upp i Troubles kölvatten? ­
- Nja, det kan jag inte säga. Men jag gillar verkligen Type O Negative, vilket jag verkar vara rätt ensam om. De kan lira ultratung doom, men har även smittande refränger. Annars är jag ganska kräsen. Det är viktigt att sången är bra.
Då måste du kolla in Grand Magus från Sverige. Ett skitbra band med en fantastisk sångare. Samma kille som sjunger i Spiritual Beggars, förresten.
-­ Spiritual Beggars! Där har du ett band jag älskar. Det glömde jag att säga. Jag träffade Michael Amott på Rock Hard-festivalen häromåret och förstod att han är ett Troublefan. Jag gillar verkligen Spiritual Beggars och tycker att det blev ännu bättre av att lägga till keyboards. Vad hette det där andra bandet, sa du? Grand Magus? Det ska jag definitivt kolla in.
Har du haft kontakt med Rick Rubin sedan ni bröt samarbetet efter "Manic frustration" (1992)?
– Nej. Jag försökte faktiskt få tag på honom när jag skulle göra mitt projekt Supershine (tillsammans med King¹s X sångare och basist Doug Pinnick), men han ringde aldrig tillbaka. Han tyckte nog att Trouble var otacksamt. Att vi bara drog efter att han gett oss chansen. Förresten var det kanske lika udda att ni låg på hans skivbolag Def American över huvud taget.
Ni hade fått stämpeln "white metal" och var plötsligt stallkamrat med Slayer och Danzig. ­
- Ja, och Rick satte faktiskt upp en konsert med oss tre i Chicago. Varken vi eller Danzig fick särskilt bra bra respons. Slayerfans vill ju bara ha Slayer. Vi spelade faktiskt ett par gånger med Slayer redan på Metal Blade-tiden. Jag minns ett gig på The Stone i San Francisco när hela första raden vände oss ryggen.
Bruce fnissar.
-­ Och snubbarna stod så under hela spelningen. Hela spelningen! Jag bara garvade. Det var ju ganska komiskt. Och det är bättre än att folk vänder ryggen till en än att de kastar saker. När vi spelade med Ramones blev vi pepprade med 25-centsmynt. Eric samlade ihop dem och sade "tack för pengarna". Det blev givetvis bara värre...


Geezer Butler
Läs mer 2010-05-21
County Medical Examiners
Läs mer 2008-08-05
Danish Metal Awards 2007
Läs mer 2008-07-21