Vad vill du läsa mer om i Close-Up Magazine?

Black Metal
Progressive Metal
Death Metal

Se resultat


Artikelregister
Nyhetsregister
Artiklar
Recensioner
Korsord
Topp 40: 1991-2018
Kulturtips!

Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som vi på gillar. Exempelvis Filter, Ordfront, Vagabond och Sonic.
i samarbete med tidningsbutiken.se


Annica Hedbrant


Bäst just nu

  • Aura Noir - Hades rise
  • Darkthrone - Dark thrones and black flags
  • Satyricon - The age of Nero

Sysselsättning

Föddes i Luleå 1982, då storebrors hörlurar redan pumpat hårdrock i fostervattnet fanns inga alternativ för den framtida musiksmaken. Under tidiga år brukade Alice Cooper avnjutas i en rosa saccosäck, där alla broderns skivomslag beundrades med stora ögon. Kanske främst Europes, där John Norums sammetsögon och fluffiga hårsvall fick hjärtat att slå lite snabbare.
I tonåren var det hardcore och skatepunk som gällde, i samma veva blev fröken Hedbrant enligt gällande standard också vegetarian och började åka snowboard. (Eller satt åtminstone högst upp i backen och tjuvrökte tills alla som kunde åka gått hem)
Försöket till att spela trummor i ett trallpunkband gav inga resultat förutom kramp i vaden (jag lärde mig aldrig att spela baskagge med hela foten) och så fick talesättet "alla musikjournalister är misslyckade musiker" ännu en nit i bältet.
Frilanskarriären inleddes vid fjorton års ålder med ett tveksamt mösstest i Norrbottens Kuriren och är idag levebrödet. Har pluggat etnologi och journalistik i Lund och nuvarande hemorten Göteborg. Kan därmed stoltsera med en CSN-skuld motsvarande värdet på en splitterny Mercedes.
Förutom musik, där allt som är brutalt och rakt på sak gillas, samlas film i stora mängder. Helst gamla monsterfilmer från femtiotalet. Tycker om all fulkultur. Hatar stela pk-pretton. Försöker du prata Kieslowski,  Judith Butler eller "det andra Libanon" med mig så petar jag dig i ögat och springer.
Jag är fortfarande vegetarian och dålig på snowboard.

Favoriter: Danzig under Samhain-peaken av coolhet, Jinx Dawson, Maila Nurmi, Boba Fett, varulvar och inälvsdöds, norrbottnisk vinter och black metal som låter som den. Allt med kanel. Efterrätter.

Yrkesmotto: "Det finns bara en stjärna i en intervju, och det är inte du"
Skribenterna på Close-Up Magazine


Robban Becirovic

Kristian Bågefeldt

Jakob Ekeholm

Martin Frostberg

Annica Hedbrant

Jonn Jeppsson

Daniel Johansson

Sonny Jonasson

Daniel Josefsson

Mattias Kling

Daniel Löfquist

Lars Martinsson

David Noaksson

Henrik Palm

Jerry Prütz

Marianne Skoglund

Johnny Strömbäck

Sebastian Zweiniger